Recenzie Ferma Animalelor – George Orwell

Istoria noastră ca oameni este plină de revoluții pornite de la anumite deziderate ale marilor mase ne oameni. O noutate nu este decât un accelerator sau un inhibitor al unor procese, dar ce te faci când aceste noutăți trebuiesc controlate? Ferma animalelor este o adevărata opera de politologie care poate fi înțeleasă de orice persoană! Dacă știți pe cineva plictisit, acesta carte ar putea fi un cadou grozav ce ar îndemna la contemplarea vieții cotidiene. Cartea oferă un amplu și accesibil tabloul pentru ce înseamnă ierarhia politica într-un stat. De la porci ce conduc ferma, până la oi ce se supun deciziilor acestora. De la oi ogari ce îi apără pe conducători, până la cai ce sunt exterminați atunci când nu mai pot fi de folos pentru fermă.

Cartea expune clasele sociale, metamorfozate în grupuri de animale ce își etalează cât de mult posibil caracterul dominant. V-ați întrebat până acum de ce masele sunt numite oi, sau de ce în caricaturi politicienii sunt întruchipați ca fiind porci sau lupi?

Aceasta carte politologică vă poate oferi răspunsul la aceste întrebări. Lectura acestei cărți nu presupune doar o călătoria în lumea autorului, ci chiar o achiziție de informații ce vor contura realitățile politice de până acum! Cartea își conturează existența într-un limbaj simplu și accesibil, dar care prin ideile sale, îi vor satisface chiar și pe cei mai pretențioși cititori. Opera de fata nu este doar un roman, ci este o lectură politică ce îndeamnă cititorul la contemplare!

Autorul, George Orwell, pe numele său adevărat Eric Arthur Blair, este un nuvelist, eseist și critic englez, cunoscut pentru multiplele sale publicații cu subiect politic. Pe lângă carte de fața mai putem menționa și alte lucrări ce aparțin aceluiași autor precum: 1984, Despre adevăr, Despre Libertate, Fără un sfânt prin Paris și prin Londra.

De ce este important să citim?

februarie 23, 2023

Recenzie-Scrisoare către tata – Franz Kafka

februarie 23, 2023

Lasă un răspuns