Pachet Pagini de istorie - Selectie carti centenar
Pachet Pagini de istorie - Selectie carti centenar
Look Inside
Reduceri!

Pachet Pagini de istorie – Selectie carti centenar

Colectia Scriitori romani ilustrati include opere reprezentative ale scriitorilor romani, recomandate pentru lectura elevilor din clasele primare si gimnaziale, conform programei scolare.
La elaborarea acestei colectii participa specialisti de marca  in domeniu, inclusiv graficienii din ambele state romanesti, prin acest efort comun realizandu-se o biblioteca de o mare valoare literara si artistica:
La steaua. Lecturi scolare. Mihai Eminescu – 3 exemplare, editie cartonata, 32 pag.
Lunca din Mircesti. Lecturi scolare. Vasile Alecsandri – 3 exemplare, editie cartonata, 32 pag.
Alexandru Lapusneanu. Lecturi scolare. Costache Negruzzi – 3 exemplare, editie cartonata, 32 pag.
A-nflorit o papadie. Lecturi scolare. Otilia Cazimir – 3 exemplare, editie cartonata, 32 pag.
Cand stapanul nu-i acasa. Lecturi scolare. Emil Garleanu – 3 exemplare, editie cartonata, 32 pag.
Doi feti cu stea in frunte. Lecturi scolare. Ioan Slavici – 3 exemplare, editie cartonata, 32 pag.
Poezia naturii. Lecturi scolare – 3 exemplare, editie cartonata, 32 pag.
Lantul slabiciunilor. Lecturi scolare. I.L. Caragiale – 3 exemplare, editie cartonata, 32 pag.
Aleodor imparat. Lecturi scolare. Petre Ispirescu – 3 exemplare, editie cartonata, 32 pag.
Alean. Lecturi scolare. George Bacovia – 3 exemplare, editie cartonata, 32 pag.
Frumoasa-i limba noastra. Lecturi scolare – 3 exemplare, editie cartonata, 32 pag.
Dorinta. Lecturi scolare. Octavian Goga – 3 exemplare, editie cartonata, 32 pag.
Doina. Lecturi scolare. George Cosbuc – 3 exemplare, editie cartonata, 32 pag.
Tempora. Lecturi scolare. I.L.Caragiale  – 3 exemplare, editie cartonata, 32 pag.

lei2,999.25

O selectie a celor mai importante carti dedicate Centenarului Marii Uniri.

Pachetul contine:

Muzeul taranului roman editie bilingva (romana-engleza) – 2 exemplare, editie cartonata, 256 pag.
Un muzeu nelinistitor, care pune probleme? Dar ce inseamna a pune probleme? Înseamna a atrage atentia asupra sensurilor profunde ale vietii si ale mortii. Un muzeu care pune probleme il obliga pe vizitator sa se intrebe asupra unor lucruri care, in mod obisnuit, depasesc conditia lui. – Horia Bernea

Elogiu limbii romane – 2 exemplare, editie necartonata, 256 pag.
Traiasca frumoasa si cumintea limba romaneasca! Fie in veci pastrata cu sfintenie aceasta scumpa carte de boierie a unui neam calit de focul atator incercari de pierzanie! – I. L. Caragiale

Atlas istoric ilustrat al Romaniei. Petre Dan-Straulesti – 3 exemplare, editie cartonata, 97 pag.
Acest volum, structurat sub forma unei ample cronologii, cu o ilustratie bogata si sugestiva, alcatuit dupa criterii stiintifice riguroase, ofera o imagine deopotriva sintetica si dinamica a felului in care s-au conturat de-a lungul veacurilor, in diferite contexte sociale si geo-politice, interne ori internationale, uneori in zone invecinate teritoriului actual al tarii noastre, granitele spatiului locuit azi de romani. Cartea puncteaza anumite repere care marcheaza hotarele romanismului nu doar din perspectiva spatio-temporala, ci si culturala. vizand un complex de factori care definesc natiunea romana.

Istoria Romaniei in imagini. De la inceputuri la Uniunea Europeana. Teodora Stanciu – 3 exemplare, editie necartonata, 192 pag.
Menirea lucrarii de fata este de a fi nu numai o simpla, agitata sau, din contra, lenta reistorisire a trecutului romanesc, ci, mai ales, o alta oglinda, o alta reflectare pentru timpurile prezente. O alta oglinda sau, poate, o intreaga galerie de tablouri, de imagini ale unor timpuri mai mult sau mai putin indepartate. Mai mult sau mai putin discutate, mai mult sau mai putin prezentate. Si astfel, imbinarea intre cuvant si imagine, pe care o aduce aceasta Istorie a Romaniei in imagini, poate sa reprezinte tocmai cheia cu ajutorul careia taina si comoara trecutului sunt readuse in locurile de glorie de altadata. Lectia trecutului nu trebuie uitata sau diminuata in importanta niciodata, indiferent de timpuri, de locuri sau de personaje. Chiar si locul actualei Romanii intr-o Uniune Europeana in continua transformare si redefinire prinde mult mai bine contur daca se tine cont de lectia istoriei…

Istoria ilustrata a romanilor pentru tineri. Ioan Aurel Pop – 3 exemplare, editie necartonata, 240 pag.
Romanii si‑au facut istoria asa cum s‑au priceput, nici mai bine, nici mai rau decat alte popoare. Istoria lor nu a fost pura sau imaculata, dar nici oribila si plina doar de dezastre. A fost de toate felurile, ca viata, fiindca istoria inseamna viata. Este important de stiut ca romanii exista si ei intre natiunile lumii, ca au o tara sau chiar doua tari ale lor, cu un trecut bogat, cu Dunarea si cu Muntii Carpati, cu taranii Maramuresului, uitati parca de timp, cu manastirile pictate ale Moldovei, cu delta Dunarii si cu Marea Neagra, cu podgoriile de la Cricova si clopotele manastirii Capriana, cu aurul Apusenilor si cu cetatile de pe Nistru, cu Eminescu, Blaga, Enescu sau Brancusi, cu oameni care mai asteapta inca sa fie cunoscuti. Ei au un mesaj de transmis pentru comunitatea internationala si tin mult la acest mesaj al lor.
Ioan -Aurel Pop

O istorie ilustrata a romanilor. Ion Bulei – 3 exemplare, editie necartonata, 288 pag.
La cumpana de veacuri si milenii, romanii sunt din nou la o rascruce. La atatea popoare istoria are continuitate. La romani, firul ei s-a rupt de prea multe ori. Revenirea, cautarea normalitatii sunt iarasi la ordinea zilei. Constructia structurilor este din nou luata de la inceput. Numai ca acum timpul istoric este mult prea grabit. Cu mentalitatile noastre, adesea ale timpului agrar, riscam o miscare istorica prea lenta. Ceea ce, in acest timp fara rabdare, poate echivala cu imobilismul si incremenirea.
Ne vom salva nu neaparat cu inteligenta noastra – calitate reala si de atatea ori invocata, adesea ca o compensatie – , ci cu disciplina efortului nostru creator.

Cronologie istorica ilustrata a Romaniei. Tudor Salajean, Gheorghe Iacob – 2 exemplare, editie necartonata, 272 pag.
Cunoasterea evenimentelor si a faptelor istorice este o conditie indispensabila a intelegerii trecutului, iar un volum care sa le reuneasca pe cele mai importante este intotdeauna un instrument de lucru necesar si util. A cuprinde un asemenea volum de informatii intr-un numar de pagini limitat nu a fost o intreprindere facila. Am incercat sa evitam cliseele si ideile preconcepute, sa contribuim la asumarea onesta si corecta a tuturor momentelor trecutului, inclusiv a manifestarilor de xenofobie si rasism. Ne-am dorit, de asemenea, sa reflectam nu doar istoria politica si militara, ci si istoria culturala, economica si sociala. Am facut efortul firesc de a verifica, de fiecare data, confirmarea datelor prin izvoare istorice, pentru evitarea si corectarea erorilor din cronologiile istorice anterioare. A fost nevoie de un proces de selectie sever si riguros, care a privilegiat anumite date istorice in detrimentul altora, care, dupa alte criterii de analiza, sunt si ele, cu siguranta, relevante.
Lucrarea cuprinde reperele esentiale ale unei istorii asupra careia nu vom inceta sa reflectam. Trecutul este complicat, nu poate fi redus intotdeauna la evenimente, fapte si date bine determinate cronologic. Numeroase fenomene si procese istorice de mare importanta sunt indelungate si complexe, fiind greu de surprins intr-o cronologie istorica.

Regele Mihai. Album istoric. Diana Mandache – 2 exemplare, editie cartonata, 352 pag.
Un inedit si dinamic portret al Regelui Mihai I, conturat prin intermediul selectiei ample de fotografii si documente realizate de istoricul Diana Mandache, albumul prezinta trei aspecte importante ale vietii si personalitatii Regelui: educatia si anii de formare, ceremoniile si solemnitatile la care a participat in calitate de principe si de suveran al tarii, felul in care isi petrecea timpul liber si hobby-urile sale.
O privire unica in viata unuia dintre oamenii care au marcat in mod semnificativ istoria contemporana a Romaniei.

Set Romania in Primul Razboi Mondial (4 volume) – 2 exemplare, editie necartonata, 144 x 4 pag.
Dintre toate crizele care au prefatat marea inclestare din anii 1914-1918, cea balcanica a fost cea mai grava, intrucat a provocat fisuri adanci, nerecuperabile in sistemul international. Ea a reprezentat avanscena, preambulul conflagratiei mondiale si a (re)confirmat statutul de „butoi de pulbere” al Europei.

Criza balcanica a influentat decisiv si evolutia Romaniei in perioada premergatoare izbucnirii razboiului si la inceputul sau. In fond, schimbarea de orientare politica pe plan extern, decisa in doua etape bine conturate (august 1914 – neutralitatea; august 1916 – beligeranta alaturi de Antanta impotriva fostului aliat, Austro-Ungaria), a fost anticipata clar de trecerea Dunarii in iulie 1913, dupa cum participarea armatei la al doilea conflict balcanic a reprezentat matricea, din pacate nefericita, a pregatirii campaniei din toamna anului 1916, incheiate cu o grava infrangere. Volumul de fata este o sinteza a implicarii statului roman in criza balcanica din anii 1912-1913, un preambul al angajarii Romaniei in Marele Razboi.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Pachet Pagini de istorie – Selectie carti centenar”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *