Reducere! Limba engleza: Vocabularul de baza in imagini

Limba engleza: Vocabularul de baza in imagini

Corint Educational a creat o noua lucrare dedicata adultilor care isi doresc sa invete vocabularul de baza al limbii engleze. Este vorba despre un instrument ideal pentru toti cei care doresc sa invete o limba straina, acasa sau la scoala, la serviciu sau in vacanta…

  •  Cele 1 500 de cuvinte din vocabularul de baza al limbilor engleza, franceza si germana sunt grupate pe teme referitoare la diverse aspecte ale vietii de zi cu zi;
  • Ilustratiile atragatoare inlesnesc intelegerea sensurilor cuvintelor;
  • Transcrierea fonetica va usura invatarea.

Din cuprins: Oameni- people ( corp si fata- body &face; Organe interne- internal organs; Haine- clothes; Varsta si relatii intre oameni- age & relationships); Sanatate ( La doctor- at the doctor’s; Farmacia- pharmacy); Servicii de urgenta- emergency services; Casa- house; Mancare si bautura- food &drink; In oras- in town; Calatorie-travel; Natura- nature( Animale de companie- pets; La ferma- farm; Anotimpurile si starea vremii- seasons and weather)

lei24.90 lei17.92
Quick View
Comanda acum!
Reducere! 50 de idei pe care trebuie sa le cunosti. Matematica - Tony Crilly

50 de idei pe care trebuie sa le cunosti. Matematica – Tony Crilly

Matematica este un domeniu vast, pe care nimeni nu il poate cunoaste in intregime. Ceea ce poate fiecare sa faca este sa exploreze si sa gaseasca o cale individuala. Posibilitatile care ni se deschid ne vor conduce in alte vremuri si in alte culturi, catre idei care ii preocupa de secole pe matematicieni.

Matematica este, in acelasi timp, straveche si moderna, formata sub vaste influente culturale si politice. Din India si Arabia ne-am dobandit sistemul modern de numeratie, in care se amesteca si alte repere istorice. Baza „60″ a babilonienilor ce au trait cu doua-trei mii de ani inainte de Hristos apare in cultura noastra – avem 60 de secunde intr-un minut si 60 de minute intr-o ora; unghiul drept are si acum 90 de grade, nu 100, cum s-a adoptat in Franta revolutionara ca o prima masura a sistemului zecimal de masurare.

Triumfurile tehnologice din epoca moderna depind de matematica si cu siguranta ca nu mai exista nici urma de mandrie in a anunta ca nu ai fost bun la matematica in scoala. Bineinteles ca matematica din scoala este altceva, predata deseori cu gandul la examene. Presiunea timpului nu ajuta nici ea, pentru ca matematica este un domeniu in care rapiditatea nu este o calitate. Oamenii au nevoie de timp, ca sa permita ideilor sa se sedimenteze. Unii dintre cei mai mari matematicieni au dovedit o lentoare chinuitoare in intelegerea conceptelor profunde din domeniul lor.

Zaboviti atat cat este nevoie in paginile acestei carti ca sa descoperiti ce inseamna cu adevarat ideile acestea, despre care poate ati mai auzit. Incepand cu Zero sau cu orice alt capitol doriti, puteti calatori intre insulele ideilor matematicii. De exemplu, puteti sa va familiarizati cu Teoria jocurilor si apoi sa cititi despre Patratele magice. La fel de bine puteti merge de la Dreptunghiurile de aur la celebra teorema a lui Fermat.

Traim vremuri captivante pentru matematica. Unele dintre marile ei probleme si-au gasit recent solutii. Dezvoltarea computerelor moderne a ajutat la rezolvarea unora, dar s-a dovedit neputincioasa in cazul altora. Problema celor patru culori a fost rezolvata cu ajutorul unui computer, dar ipoteza Riemann, ultimul capitol al cartii, ramane nerezolvata – de catre computere sau prin alte mijloace.

Matematica este pentru toti. Popularitatea de care se bucura Sudoku este dovada ca oamenii pot face matematica (fara sa stie) si sa le si placa. La fel ca in pictura sau in muzica, si in matematica au existat genii, dar nu se reduce totul la ele. Veti vedea personaje marcante care intra si ies in unele capitole doar ca sa reapara in altele. Leonhard Euler, al carui tricentenar a fost marcat in 2007, este un vizitator frecvent al acestor pagini. Dar progresul real al matematicii este rezultatul muncii „celor multi”, care se acumuleaza de-a lungul secolelor. Alegerea celor 50 de subiecte este una personala, dar am incercat sa pastrez un echilibru. Exista subiecte banale si subiecte avansate, de matematica pura si de matematica aplicata, abstracte si concrete, vechi si noi. Matematica este, insa, un domeniu unitar, iar dificultatea scrierii acestei carti nu a stat in alegerea subiectelor, ci in renuntarea la altele. Ar fi putut sa fie 500 de idei, dar 50 sunt suficiente pentru un inceput solid al carierei dumneavoastra in matematica.

lei29.90 lei21.70
Quick View
Comanda acum!
Reducere! 50 de idei pe care trebuie sa le cunosti. Psihologie - Adrian Furnham

50 de idei pe care trebuie sa le cunosti. Psihologie – Adrian Furnham

Psihologia are aparatorii si detractorii ei. Unii o considera „regina stiintelor sociale”, ale carei progrese, descoperiri si aplicatii sunt cheia sanatatii, a fericirii si a progresului. Detractorii ii considera pe psihologi ori impostori, ori autori periculosi ai unor idei si practici fie de bun-simt, fie gresite.

Psihologia a luat fiinta, oficial, in anii 1870. Psihologii au fost figuri internationale influente si respectate. S-ar putea spune ca, alaturi de Darwin si Marx, Freud a fost ganditorul cu cea mai mare influenta din secolul al XIX-lea. Watson, Skinner, Milgram si altii au avut un impact major asupra modului de actiune uman, pornind de la cresterea si educarea copiilor, pana la selectarea si gestionarea personalului la munca. Iar in secolul XXI, pentru a doua oara, un psiholog a castigat Premiul Nobel pentru economie.

Psihologia este omniprezenta in societatea actuala. Literatura politista, documentarele, emisiunile televizate sau consultatiile medicale nu sunt complete fara o abordare psihologica. Aspectul masinii tale, al casei, alegerile pe care le faci in materie de haine, consumabile si parteneri, modul in care iti educi copiii — toate au fost subiecte ale cercetarii psihologice si au fost influentate de aceasta. Psihologia are, de asemenea, un rol validat in ceea ce tine de management, de sport si de piata de consum.

Psihologia este atat stiinta pura, cat si aplicata. Scopul ei este intelegerea comportamentului, a mecanismelor de baza si a proceselor care influenteaza ideile, sentimentele si gandurile. Ea incearca, de asemenea, sa rezolve problemele omenesti. Este multidisciplinara, strans legata de multe alte materii, inclusiv de anatomie, medicina, psihiatrie si sociologie, precum si de economie, matematica si zoologie.

Cei noi in domeniul psihologiei sunt, deseori, surprinsi de numarul mare de lucruri pe care il studiaza psihologii — de la vise la delirul de grandoare; de la fobia de computer la cauzele cancerului; de la memorie la mobilitate sociala; de la formarea atitudinii la alcoolism. Este important si util ca psihologia le faciliteaza oamenilor un vocabular bogat prin care acestia sa-si descrie si sa-si explice comportamentele: psihologia ne invata limbajul prin care sa ne descriem si sa ne explicam comportamentul.

Unele teorii psihologice sunt contraintuitive, iar altele, destul de realiste. Sper ca, in aceasta carte, le-am dat sens primelor si le-am clarificat pe ultimele.

lei29.90 lei22.43
Quick View
Comanda acum!
Reducere! 50 de idei pe care trebuie sa le cunosti. Filosofie - Ben Dupre

50 de idei pe care trebuie sa le cunosti. Filosofie – Ben Dupre

In cea mai mare parte a istoriei sale, filosofia a fost plina de oameni periculosi, inarmati cu idei periculoase. Din pricina ideilor lor subversive, Descartes, Spinoza, Hume sau Rousseau, ca sa numesc doar cativa, au fost amenintati cu excomunicarea, obligati sa amane publicarea operelor lor, li s-au refuzat cariere academice sau au fost fortati sa plece in exil. Poate cel mai cunoscut episod este acela legat de statul atenian, care a considerat ca influenta lui Socrate era atat de nociva, incat l-a executat.

Filosofia este privita, acum, ca un prototip al disciplinelor academice, iar practicantii ei sunt niste insi bine inchisi in turnurile lor de fildes, departe de problemele vietii reale. Aceasta imagine caricaturala este departe de adevar. Intrebarile filosofilor sunt uneori profunde si alteori dificile, dar mai important este ca, de fapt, conteaza. Stiinta, de exemplu, are capacitatea de a umple magazinele cu lucruri dintre cele mai frumoase, dar, din pacate, nu a furnizat — si nici nu poate furniza — manualul de instructiuni. Pentru a hotari ce este de facut, mai degraba decat ce putem face, avem nevoie sa ne intoarcem spre filosofie. Uneori, filosofii sunt, pur si simplu, coplesiti de incantarea cu care isi asculta propria minte functionand (ceea ce chiar e placut), insa alteori aduc un aport real, in materie de claritate si intelegere, asupra unor chestiuni care ar trebui sa ne intereseze pe toti. Aceste intrebari sunt cele pe care isi propune cartea de fata sa le prezinte si sa le exploreze.

Este un lucru obisnuit pentru autori ca, in prefata, sa vorbeasca mult despre meritele altora cu privire la realizarea cartii lor si sa ia asupra propriei persoane eventualele minusuri. Este obisnuit, dar, cu siguranta, nu este foarte logic, intrucat meritele si responsabilitatea ar trebui sa vina impreuna, mai ales pentru o carte de filosofie. In spiritul lui P.G. Wodehouse, care i-a dedicat o carte fiicei sale, „fara a carei simpatie si fara al carei ajutor netarmuit, as fi terminat totul de doua ori mai repede”, le multumesc si eu, bucuros, celor din jur, pentru ajutorul (partial!) pe care mi l-au dat. Ii multumesc, pentru termenele impuse si pentru majoritatea citatelor, editorului meu, harnic si plin de umor, pe numele lui Keith Mansfield. As vrea sa-i multumesc, de asemenea, editorului meu de la Ouercus, Richard Milbank, pentru increderea nestramutata in mine si pentru tot ajutorul dat. Iar cele mai profunde multumiri merg catre sotia mea, Geraldine, si catre fiicele mele, Sophie si Lydia, fara a caror simpatie…

lei29.90 lei26.42
Quick View
Comanda acum!
Reducere! 50 de idei pe care trebuie sa le cunosti. Fizica - Joanne Baker

50 de idei pe care trebuie sa le cunosti. Fizica – Joanne Baker

Cand le-am spus prietenilor despre aceasta carte, au glumit spunandu-mi ca primul lucru pe care trebuie sa il stii despre fizica este ca e grea. Cu toate acestea, folosim fizica in fiecare zi. Cand ne uitam in oglinda sau ne punem ochelarii, folosim domeniul fizicii numit optica. Atunci cand punem ceasul desteptator, masuram timpul; cand privim o harta, navigam in spatiul geometric. Telefoanele mobile ne conecteaza, prin intermediul undelor electromagnetice invizibile, cu satelitii care orbiteaza deasupra noastra. Dar fizica nu inseamna doar tehnologie. Fara. ea, nu ar exista luna, curcubeie sau diamante. Chiar si sangele care curge prin arterele si venele noastre urmeaza legile fizicii, stiinta lumii fizice.

Fizica moderna este plina de surprize. Fizica cuantica a rasturnat lumea din temelii, punand sub semnul intrebarii insasi ideea existentei unui obiect. Cosmologia pune intrebarea ce este universul. Cum a aparut si de ce suntem noi aici? Este universul nostru ceva subiectiv sau este, intr-un fel, un rezultat inevitabil? Privind in interiorul atomilor, fizicienii au descoperit o lume ascunsa, spectrala, a particulelor fundamentale. Chiar si cea mai solida masa de mahon este alcatuita, in cea mai mare parte, din spatiu gol, atomii sai fiind sustinuti de un esafodaj de forte nucleare. Fizica a crescut din filosofie si, intr-un fel, se reintoarce la aceasta, oferind noi si neasteptate viziuni asupra lumii, care depasesc experientele noastre de zi cu zi.

Fizica nu este, insa, doar o colectie de idei abstracte. Este ancorata in realitate si in experiment. Metoda stiintifica perfectioneaza continuu legile fizicii, la fel cum se intampla cu programele informatice, pe masura ce defectele sunt remediate si sunt adaugate noi module. Daca rezultatele experimentelor cer acest lucru, pot fi generate schimbari importante in modul de a gandi, dar acceptarea acestor schimbari cere timp. A trebuit sa treaca mai mult de o generatie pentru ca ideea lui Copernic ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui sa fie acceptata, dar ritmul s-a accelerat, iar fizica cuantica si teoria relativitatii au fost asimilate intr-un deceniu. Prin urmare, chiar si legile fizicii aplicate cu cel mai mare succes sunt puse in mod constant la incercare.

Aceasta carte va ofera o trecere rapida in revista a fizicii, de la notiuni de baza cum sunt gravitatia, lumina si energia pana la ideile moderne ale teoriei cuantice, teoriei haosului si teoriei gaurilor negre. Sper ca, la fel ca un bun ghid turistic, cartea o sa va faca sa va doriti sa aflati mai multe. Fizica nu este doar esentiala — este si distractiva.

lei29.90 lei28.41
Quick View
Comanda acum!
Reducere! 1001 intrebari si raspunsuri despre corpul uman

1001 intrebari si raspunsuri despre corpul uman

Ce este un organ? Cate tipuri de tesuturi exista? Cum arata oasele in interior? Care este cel mai puternic muschi? Ce are deosebit artera pulmonara?
Un ghid extraordinar, complet, detaliat, educativ si minunat ilustrat color, care va raspunde la aceste intrebari si la multe altele despre corpul uman pe care si le pun copiii si care ii va ajuta mult la temele de la scoala.

lei68.00 lei48.96
Quick View
Comanda acum!
Reducere! Economie. Idei fundamentale

Economie. Idei fundamentale

Ce se intampla in cazul unei recesiuni? Ce rol au banii? De ce platim taxe? Economia afecteaza fiecare aspect al vietii noastre, de la modalitatea in care ajungem la lucru, pana la locul in care ne cheltuim banii – iar marile idei economice continua sa ne modeleze lumea.

Scris intr-un limbaj accesibil, volumul abunda in explicatii concise care ne lamuresc jargonul, in diagrame care descurca itele teoriilor complicate, in citate clasice care fac economia memorabila si in ilustratii ingenioase care ne imbogatesc si se joaca cu intelegerea noastra asupra economiei.

Oricat de multe ati cunoaste despre acest subiect, fie ca sunteti studenti interesati de economie sau experti autodidacti, in paginile acestei carti veti gasi o multime de lucruri care sa va stimuleze curiozitatea.

lei99.90 lei74.93
Quick View
Comanda acum!
Reducere! Sociologie. Idei fundamentale

Sociologie. Idei fundamentale

Ar putea diviziunile sociale sa fie vreodata eradicate? Ce ii determina pe oameni sa comita infractiuni? Si in ce fel ne-a transformat internetul relatille? De-a lungul istoriei, oamenii au pus intrebari semnificative despre modul in care ne organizam societatile – iar sociologii au oferit solutii care continua sa ne modeleze lumea.

Scrisa intr-un limbaj accesibil, „Sociologia. Idei fundamentale” abunda in explicatii concise care lamuresc jargonul, in diagrame care descurca itele teoriilor complicate si in ilustratii ingenioase care se joaca cu ideile noastre despre societate si institutiile sale.

Fie ca domeniul sociologiei este ceva nou pentru voi, fie ca sunteti studenti sau posedati o multime de cunostinte teoretice, veti gasi in paginile acestei carti suficienta hrana pentru minte.

lei99.90 lei77.63
Quick View
Comanda acum!
Reducere! Stiinta. Idei fundamentale

Stiinta. Idei fundamentale

Universul a inceput cu un Big Bang? Lumina este o unda, o particula sau ambele? Noi suntem cauza incalzirii globale? Este posibila o teorie a totului? Stiinta, ne-a permis sa intelegem lumea in care traim si numeroasele universuri teoretice de dincolo de ea, oferind progres economic si extinzand frontierele cunoasterii.
Scris intr-un limbaj accesibil, volumul abunda in explicatii concise care ne lamuresc jargonul, in diagrame care descurca itele teoriilor complicate, in citate clasice care fac descoperirile stiintifice memorabile si in ilustratii ingenioase care ne imbogatesc si se joaca cu intelegerea noastra asupra stiintei.

    Oricat de multe ati cunoaste despre acest subiect, fie ca sunteti studenti interesati de stiinta sau experti autodidacti, in paginile acestei carti veti gasi o multime de lucruri care sa va stimuleze curiozitatea.

Fragment din enciclopedie:

„Studiul relatiei dintre lumea insufletita si cea neinsufletita, cunoscut sub numele de ecologie, a devenit un subiect de investigatie stiintifica riguroasa si metodica abia in ultimii 150 de ani. Termenul de „ecologie” a fost inventat, in 1866, de catre Ernst Haeckel, biolog german specializat in evolutie, si provine din cuvintele grecesti oikos („casa” sau „locuinta”) si logos („studiu” sau „discurs”). Dar un invatat german anterior, pe nume Alexander von Humboldt, este considerat deschizator de drumuri in materie de gandire ecologica moderna.
Prin expeditiile extinse si scrierile sale, Humboldt a promovat o noua abordare asupra stiintei. El a cautat sa inteleaga natura ca un tot unitar, prin imbinarea tuturor stiintelor fizice si folosind cele mai recente echipamente stiintifice, observatii exhaustive si analize meticuloase a datelor, la un nivel nemaivazut pana atunci.

Dintii crocodilului
Desi abordarea holistica a lui Humboldt era noua, conceptul de ecologie a aparut prin cercetarile anterioare asupra istoriei naturale, facute de scriitori antici greci, ca Herodot, in secolul V i.Hr. in una dintre primele sale relatari despre interdependenta, cunoscuta sub numele stiintific de mutualism, descrie cum crocodilii de pe Nil, in Egipt, isi deschid boturile si lasa pasarile sa le stranga resturile dintre dinti.
Un secol mai tarziu, observatiile facute de filosoful grec Aristotel si de elevul sau, Teofrast, despre migrarea, distributia si comportamentul speciilor, au oferit o versiune timpurie a conceptului de nisa ecologica — un anumit loc in natura care formeaza si este format de stilul de viata al unei specii. Teofrast a studiat si a scris despre plante, dandu-si seama de importanta climatului si a solurilor pentru cresterea si distributia lor. Ideile lor au influentat filosofia naturala timp de 2 000 de ani.

Forta unificatoare a naturii
Modul in care a abordat Humboldt natura se inscria in traditia romantica de la sfarsitul sec. XVIII, care a reactionat impotriva rationalismului, insistand asupra valorii simturilor, observarii si experientei, pentru intelegerea lumii ca un tot unitar.”

lei99.90 lei92.91
Quick View
Comanda acum!
Reducere! Politica. Idei fundamentale

Politica. Idei fundamentale

Este corect sa inlaturi un conducator nedrept? Este cu adevarat democratia cea mai buna forma de guvernamant? Poate avea vreodata razboiul o justificare? De-a lungul istoriei, omenirea si-a pus aceste intrebari importante si altele despre modul in care ne putem guverna cel mai bine – iar mari ganditori au oferit solutii ce continua sa modeleze lumea in care traim. Scrisa intr-un limbaj accesibil, Politica. Idei fundamentale abunda in explicatii concise care lamuresc jargonul, in diagrame care descurca itele teoriilor complicate Si in ilustratii ingenioase care se joaca cu convingerile noastre despre politica. Fie ca domeniul politicii este ceva nou pentru voi, fie ca sunteti studenti sau posedati o multime de cunostinte teoretice, veti gasi in paginile acestei carti suficienta hrana pentru minte.

lei99.90 lei92.91
Quick View
Comanda acum!
Reducere! Religii. Idei fundamentale

Religii. Idei fundamentale

Exista un singur Dumnezeu? De ce trebuie sa sufere oamenii? Ce se intampla dupa ce murim? Miliarde de oameni din toata lumea gasesc raspunsuri in religie, dar ce idei anume se afla la baza unor asemenea credinte si cum s-au dezvoltat acestea?

Scris intr-un limbaj accesibil si acoperind toate religiile importante ale lumii, volumul abunda in explicatii concise care ne lamuresc jargonul, in diagrame care descurca itele teoriilor complicate si in ilustratii ingenioase care se joaca cu intelegerea noastra asupra religiei.

Oricat de multe ati cunoaste despre acest subiect, fie ca sunteti interesati de diversitatea globala a credintelor sau a conceptelor care le leaga, in paginile acestei carti veti gasi o multime de lucruri care sa va stimuleze curiozitatea.

lei99.90 lei92.91
Quick View
Comanda acum!